Laboratuvar Ücretleri

   
KAHRAMANMARAŞ TİCARET BORSASI
ÖZEL GIDA KONTROL LABORATUVARI
2023 YILI ANALİZ ÜCRETLERİ
  TEST ANALİZ KONULARI ANALİZ ÜCRETİ
1 YAŞ GLUTEN-İNDEKS (Buğday/Un) 60
2 KURU GLUTEN (Buğday/Un) 60
3 HEKTOLİTRE (Buğday) 60
4 SEDİM (Buğday/Un ) 60
5 GECİKMELİ SEDİM (Buğday/Un) 60
6 RUTUBET  ETÜV (baklagiler,tahıllar ve ürünleri, yem) 100
7 PROTEİN ANALİZİ (baharatlar, tahıllar ve ürünleri, baklagiller, yem,süt, yoğurt) 375
8 KÜL (baharatlar, tahıllar ve ürünleri, baklagiller, yem) 200
9 TOPLAM YAĞ ANALİZİ (baharatlar, tahıllar ve ürünleri, baklagiller, yem) 230
10 HAM SELÜLOZ ANALİZİ  (baharatlar, tahıllar ve ürünleri, baklagiller, yem) 300
11 AFLATOKSİN (Baharatlar, yem)  850
12 AFLATOKSİN M1 ANALİZİ (Süt, Süt Tozu) 850
13 OKRATOKSİN (baharatlar ve tahıllar) 850
14 HCl'DE ÇÖZÜNMEYEN KÜL (Baharatlar, yaş meyve-sebze,baklagiller) 250
15 BAHARATLARDA NEM ANALİZİ 200
16 KIRMIZIBİBERDE (Toz) NİŞASTA ARANMASI 250
17 KIRMIZIBİBERDE (Pul) TUZ ANALİZİ 195
18 BAKLAGİLLER VE ÜRÜNLERİNDE HCl'DE ÇÖZÜNMEYEN KÜL 250
19 MEYVE VE SEBZEDE HCL'DE ÇÖZÜNMEYEN KÜL ANALİZİ 250
20 EKMEK VE ÜRÜNLERİNDE TUZ ANALİZİ 195
21 EKMEKTE RUTUBET TAYİNİ 150
22 HAYVANSAL VE BİTKİSEL YAĞLARDA KÜL ANALİZİ 200
23 HAYVANSAL VE BİTKİSEL YAĞLARDA 105 DERECEDE UÇUCU MADDE ANALİZİ 100
24 HAYVANSAL VE BİTKİSEL YAĞLARDA ASİT SAYISI (Serbest Asitlik) 180
25 HAM VE RAFİNE YAĞLARDA PEROKSİT DEĞERİ 180
26 EKSTRAKSİYONLA ELDE EDİLEN YAĞLARDA YAĞ ASİTİ KOMP.(Baharatlar, fındık, ceviz vs.) 500
27 ZEYTİNYAĞI PAKET ANALİZİ (GC'de yağ asitleri kompozisyonu,UV'de özgül absorbans.,Asitlik değeri, Peroksit) 800
28 GC DE YAĞ ASİTLERİ KOMPOZİSYONU 300
29 UV DE ÖZGÜL ABSORBANS 150
30 GIDALARDA BESİN ÖĞELERİ ENERJİ DEĞERİ (Tahıllar,Baklagiller, Baharatlar-protein, yağ, karbonhidrat,nem,kül) 750
31 GIDALARDA SODYUM MİKTARINDAN TUZ TAYİNİ (Atomik absorbsiyon) 250
32 GIDALARDA SODYUM MİKTARIN TAYİNİ (Atomik absorbsiyon) 250
33 GIDALARDA DEMİR TAYİNİ (Atomik absorbsiyon) 250
34 GIDALARDA POTASYUM TAYİNİ (Atomik absorbsiyon) 250
35 GIDALARDA KALSİYUM MİKTARI (Atomik absorbsiyon) 250
36 TOPRAK PAKET 1 (PH, EC, Saturasyon, Kireç,Organik madde, Alınabilir potasyum , Alınabilir fosfor) 350
37 TOPRAK PAKET 2 (PH, EC, Saturasyon, Kireç,Org. madde, Alınabilir K , Alınabilir P,Ca,Mg,Na) 500
38 TOPRAK PAKET 3 (PH, EC, Saturasyon, Kireç,Org. M, Alınabilir K , Alınabilir P,Fe, Cu, Zn, Mn) 700
39 TOPRAK PAKET 4 (PH, EC, Saturasyon, Kireç,Org. madde, Alınabilir K , Alınabilir P,Ca,Mg,Na,Fe, Cu, Zn, Mn) 800
40 SULAMA SUYU ANALİZİ (PH, EC, Na, K, Ca, Mg, Karbonat, Bikarbonat, Cl, Sülfat, SAR) 500
41 YEMDE ÜRE ANALİZİ 250
42 BİTKİDE TOPLAM AZOT ANALİZİ 375
43 BİTKİDE TOPLAM FOSFOR ANALİZİ 300
44 BİTKİDE TOPLAM POTASYUM (K), TOPLAM KALSİYUM (Ca), TOPLAM MAGNEZYUM (Mg) 250
45 BİTKİ PAKET ANALİZİ (Toplam N, Toplam (P), Toplam K, Toplam Ca, Toplam Mg) 1000
46 YAŞ MEYVE VE SEBZEDE C VİTAMİNİ ANALİZİ (UV METODU) 250
47 YEMDE NİŞASTA MİKTARI ANALİZİ 250
48 pH ANALİZİ 100