KAHRAMANMARAŞ TİCARET BORSASI ÖZEL GIDA KONTROL LABORATUVARI 2023 YILI ANALİZ ÜCRETLERİ |
||
TEST ANALİZ KONULARI | ANALİZ ÜCRETİ | |
1 | YAŞ GLUTEN-İNDEKS (Buğday/Un) | 60 |
2 | KURU GLUTEN (Buğday/Un) | 60 |
3 | HEKTOLİTRE (Buğday) | 60 |
4 | SEDİM (Buğday/Un ) | 60 |
5 | GECİKMELİ SEDİM (Buğday/Un) | 60 |
6 | RUTUBET ETÜV (baklagiler,tahıllar ve ürünleri, yem) | 100 |
7 | PROTEİN ANALİZİ (baharatlar, tahıllar ve ürünleri, baklagiller, yem,süt, yoğurt) | 375 |
8 | KÜL (baharatlar, tahıllar ve ürünleri, baklagiller, yem) | 200 |
9 | TOPLAM YAĞ ANALİZİ (baharatlar, tahıllar ve ürünleri, baklagiller, yem) | 230 |
10 | HAM SELÜLOZ ANALİZİ (baharatlar, tahıllar ve ürünleri, baklagiller, yem) | 300 |
11 | AFLATOKSİN (Baharatlar, yem) | 850 |
12 | AFLATOKSİN M1 ANALİZİ (Süt, Süt Tozu) | 850 |
13 | OKRATOKSİN (baharatlar ve tahıllar) | 850 |
14 | HCl'DE ÇÖZÜNMEYEN KÜL (Baharatlar, yaş meyve-sebze,baklagiller) | 250 |
15 | BAHARATLARDA NEM ANALİZİ | 200 |
16 | KIRMIZIBİBERDE (Toz) NİŞASTA ARANMASI | 250 |
17 | KIRMIZIBİBERDE (Pul) TUZ ANALİZİ | 195 |
18 | BAKLAGİLLER VE ÜRÜNLERİNDE HCl'DE ÇÖZÜNMEYEN KÜL | 250 |
19 | MEYVE VE SEBZEDE HCL'DE ÇÖZÜNMEYEN KÜL ANALİZİ | 250 |
20 | EKMEK VE ÜRÜNLERİNDE TUZ ANALİZİ | 195 |
21 | EKMEKTE RUTUBET TAYİNİ | 150 |
22 | HAYVANSAL VE BİTKİSEL YAĞLARDA KÜL ANALİZİ | 200 |
23 | HAYVANSAL VE BİTKİSEL YAĞLARDA 105 DERECEDE UÇUCU MADDE ANALİZİ | 100 |
24 | HAYVANSAL VE BİTKİSEL YAĞLARDA ASİT SAYISI (Serbest Asitlik) | 180 |
25 | HAM VE RAFİNE YAĞLARDA PEROKSİT DEĞERİ | 180 |
26 | EKSTRAKSİYONLA ELDE EDİLEN YAĞLARDA YAĞ ASİTİ KOMP.(Baharatlar, fındık, ceviz vs.) | 500 |
27 | ZEYTİNYAĞI PAKET ANALİZİ (GC'de yağ asitleri kompozisyonu,UV'de özgül absorbans.,Asitlik değeri, Peroksit) | 800 |
28 | GC DE YAĞ ASİTLERİ KOMPOZİSYONU | 300 |
29 | UV DE ÖZGÜL ABSORBANS | 150 |
30 | GIDALARDA BESİN ÖĞELERİ ENERJİ DEĞERİ (Tahıllar,Baklagiller, Baharatlar-protein, yağ, karbonhidrat,nem,kül) | 750 |
31 | GIDALARDA SODYUM MİKTARINDAN TUZ TAYİNİ (Atomik absorbsiyon) | 250 |
32 | GIDALARDA SODYUM MİKTARIN TAYİNİ (Atomik absorbsiyon) | 250 |
33 | GIDALARDA DEMİR TAYİNİ (Atomik absorbsiyon) | 250 |
34 | GIDALARDA POTASYUM TAYİNİ (Atomik absorbsiyon) | 250 |
35 | GIDALARDA KALSİYUM MİKTARI (Atomik absorbsiyon) | 250 |
36 | TOPRAK PAKET 1 (PH, EC, Saturasyon, Kireç,Organik madde, Alınabilir potasyum , Alınabilir fosfor) | 350 |
37 | TOPRAK PAKET 2 (PH, EC, Saturasyon, Kireç,Org. madde, Alınabilir K , Alınabilir P,Ca,Mg,Na) | 500 |
38 | TOPRAK PAKET 3 (PH, EC, Saturasyon, Kireç,Org. M, Alınabilir K , Alınabilir P,Fe, Cu, Zn, Mn) | 700 |
39 | TOPRAK PAKET 4 (PH, EC, Saturasyon, Kireç,Org. madde, Alınabilir K , Alınabilir P,Ca,Mg,Na,Fe, Cu, Zn, Mn) | 800 |
40 | SULAMA SUYU ANALİZİ (PH, EC, Na, K, Ca, Mg, Karbonat, Bikarbonat, Cl, Sülfat, SAR) | 500 |
41 | YEMDE ÜRE ANALİZİ | 250 |
42 | BİTKİDE TOPLAM AZOT ANALİZİ | 375 |
43 | BİTKİDE TOPLAM FOSFOR ANALİZİ | 300 |
44 | BİTKİDE TOPLAM POTASYUM (K), TOPLAM KALSİYUM (Ca), TOPLAM MAGNEZYUM (Mg) | 250 |
45 | BİTKİ PAKET ANALİZİ (Toplam N, Toplam (P), Toplam K, Toplam Ca, Toplam Mg) | 1000 |
46 | YAŞ MEYVE VE SEBZEDE C VİTAMİNİ ANALİZİ (UV METODU) | 250 |
47 | YEMDE NİŞASTA MİKTARI ANALİZİ | 250 |
48 | pH ANALİZİ | 100 |