Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın istihdam seferberliği çağrısı ile birlikte tasarlanan yeni istihdam teşvikleri Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ve Kahramanmaraş Ticaret Borsası organizasyonu ile iş dünyasına tanıtıldı.

Kipaş Holding Konferans Salonunda, yapılan toplantıya Kahramanmaraş Valisi Vahdettin ÖZKAN’ın yanı sıra, KMTSO Meclis Başkanı ve Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Hanefi ÖKSÜZ, KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar ZABUN, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran BALSUYU, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkan Vekili Mustafa ÖZ, SGK İl Müdürü Harun AKBALABAN, İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet SERTPOLAT ile çok sayıda sanayici, işadamları ve işveren vekilleri katıldı. Toplantıda, katılımcılara detaylı sunumlar eşliğinde yeni istihdam teşvikleri anlatıldı.

Toplantıda konuşan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin ÖZKAN, Kahramanmaraş’ın alın teri ile para kazanan ve bunu hem istihdama hem de üretime yönlendiren bir kent olduğunun altını çizerek “Ülkemizin ulusal alanda refah gücünü artırma yönündeki alanlarda yoğunlaşan firmalarımız var, fedakar girişimcilerimiz var. Bunlar sadece kendi firmalarının kapasitesini artırmak değil bunun yanında istihdamı artırmalarıyla da diğer firmalara, Anadolu’nun diğer şehirlerine de örnek olması adına gerçekten önemli. İstihdam seferberliği kapsamında özellikle 2019 yılı Ankara’da yapılan toplantıda biraz önceki arkadaşlarımız Cumhurbaşkanımızın talimatları ve rehberliğinde meslek kuruluşları ve Odalar Borsalar Birliği Başkanı ortak bir şekilde çalışarak istihdamı artıracak araçları çeşitlendirmek, geliştirmek için bir dizi kararlar aldı. İstihdamı artırmak, istihdam üzerindeki yükleri hafifletmek, alınan kararlar ve bunların uygulanması, onun dışında diğer meslek araçları mutlaka ilgili sektörler temsilcileri tarafından üretimi teşvik etmeye yönelik teşvikler nelerdir neler olmalıdır, biz de bunlardan istifade edeceğiz. Hanefi Başkanın özellikle bu toplantının sonucunda süzülmüş bir sonuç olarak özetlediği dört madde halindeki konular gerçekten önemli.” şeklinde konuştu.

Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran BALSUYU yaptığı konuşmada, “Beraberce 21 Ocak tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde katıldığımız Ekonomi Koordinasyon toplantısında söylenenleri, daha sonrasındaki çalışmaları çok iyi tarif etti, sizlere de anlattı. Paylaşmanın önemini bilen insanlarsınız. Neyi paylaşacağız, işimizi paylaşacağız, neyi paylaşacağız aşımızı paylaşacağız, mutluluğu paylaşacağız. Eğer bir memlekette, bir bölgede iş yoksa kesinlikle paylaşacak aş da yok mutluluk da yok. Bu anlayışla sizlere bakıyorum dikkatle dinliyorsunuz, inşallah kurumlarınızda, şirketlerinizde elinizden geleni yapacaksınız. Söylenecek sözler söylendi, daha sonra kurum müdürlerimiz sizlere anlatacak. Ben bu toplantının ilimiz için ülkemiz için ve tüm iş dünyası için hayırlara vesile olmasını diliyorum, teşekkür ediyorum.” dedi.

03.02.2020
CEYLANPINAR TARIM İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜNE AİT 20.000 TON MAHSUL DANE MISIR SATIŞI

13.02.2020 GUNU SAAT 11.00'DA  ISLETMEMIZIN 2019 YILI URETIMI 20.000 TON MAHSUL MISIRIN SATIS IHALESI, SANLIURF

27.01.2020