“Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla başlatılan ‘İstihdam Seferberliği 2019’ kampanyası kapsamında KMTSO Toplantı Salonunda basın toplantısı düzenlendi.

Kahramanmaraş’ta faaliyette bulunan yerel basın mensuplarıyla ulusal basın temsilcileri ile Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Duran BALSUYU KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar ZABUN, Türkoğlu Belediye Başkanı ve Türkoğlu OSB Başkanı Osman OKUMUŞ, , Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa PAKSOY, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı CAN, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ali KÖFTE, İŞKUR İl Müdürü Ali YÜCE, SGK İl Müdürü Harun AKBALABAN, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet SERTPOLAT, MÜSİAD Kahramanmaraş Başkanı Sami KERVANCIOĞLU, PANİAD Başkanı Hüseyin ÖZDAL hazır bulundu.

KMTSO Başkanı Serdar ZABUN yaptığı açıklamada şunlara değindi:

“Hatırlayacağınız üzere 21 Ocak’taki TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN iş dünyasına yeni bir istihdam seferberliği çağrısında bulundu.

Sayın Cumhurbaşkanımızın bu çağrısının ardından Hazine ve Maliye Bakanımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ve TOBB Başkanımız 2 hafta boyunca yoğun bir şekilde çalışarak istihdam teşviklerini hazırladılar.

Bunlara yönelik yasal düzenleme de hızla Meclisten geçti ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

25 Şubat 2019 tarihinde TOBB Başkanımızın ev sahipliğinde Hazine ve Maliye Bakanımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ile Oda ve Borsa Başkanlarımızın ve TOBB Sektör Meclisi Başkanlarımızın katılımıyla “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası başlatıldı.

İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında iş dünyamıza, girişimcilerimize 8 farklı teşvik sunuluyor ve bunların pek çoğu tarihi destekler şeklindedir.

Toplantıda konuşan Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran BALSUYU ise “Ben bu çalışmaların hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah neticeye ulaşacağımızdan da eminim.” şeklinde konuştu.